BBO Discussion Forums: nabijak po bloku, co ted? - BBO Discussion Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

nabijak po bloku, co ted?

#1 User is offline   coyot 

• PipPipPipPip
  • Group: Full Members

Posted 2006-June-09, 00:42

Scoring: IMP

Souper pred vami zahaji 2 (normalni blok). Co budete delat?
0

#2 User is offline   Miron 

• PipPipPipPip

Posted 2006-June-09, 01:47

Pass. Co jineho. Partner ma kratkost a jestli bude mit aspon neco reopne
(3NT sam nesplnis)
(2-x-pass-3-pass-?, jsi mrtvy, nevis nic noveho).
Mne si blefnul partner zahajeni ;) Nastesti jsem si zduvodnil, ze tam slam nebude (ani proti zahajeni) a hrali jsme jen 3NT.
0

#3 User is offline   fraba 

• PipPipPip

Posted 2006-June-09, 04:59

Reknu 2BT, mam pro to nekolik duvodu.
1. kdyz bych dal kontra, partner pomoci Lebensohla obsadi bezy a ja stejne pak reknu 3BT do prazdna, coz se mi nelibi a stejne z nej nic nevymacknu a on nebude vedet jestli ma opravit do sve dlouhe barvy.
2. Skoro jiste ma partner aspon 5-list v nejake barve, pokud to budou srdce, tak po TRF skocim na 4. Pokud to bude levna, pak s nejakejma bodama - cca 6-8FB rekne 3BT, coz vlastne chci
3. po blocich by 2BT nemeli byt 15-17, spise o neco silnejsi, aspon 16-18(19), coz je zhruba to co mam. P. Hebak dokonce hraje v techto pozicich 17-19(20). Neni to spatne, casto to rikam v rozmezi 15 s dobrym 5-listem az 19 spatnych. Jak je videt z prilozeneho i na 20 se to da pouzit. Myslim, ze by tato hlaska mela byt dost pruzna. S takovym listem nemuzete ocekavat, ze partner reopne. Jina pozice nastava mate-li kratkost v druhe drahe, tam muzete ocekavat delku u partnera a tim padem i u druheho obrance a velkou pravdepodobnost, ze mans tam nebude ani na 26-27 FB. Tady jste v zasade pripraveni na libovolnou delku partnera - mate tedy zajisteny (skoro) fit v jine barve a slusnou sanci na hru, proto by se melo drazit- mate napojeni do zbylych barev.
O slemu skutecne neuvazuji, musel by me k nemu vyzvat partner, pak by mel mozna sanci, kdyz bude mit dost bodu, proc ne. Radsi vsak zustanu nohama na zemi.

Co bylo naproti??? Vy teda umite ponocovat 1:42 a 2:47 rano, to i ja jsem uz spal a to nechodim do prace ;)
0

#4 User is offline   coyot 

• PipPipPipPip

Posted 2006-June-09, 05:08

No, 1) mas blbe nastaveny hodiny ;) - nekde v preferencich si to oprav, ja to postoval pred devatou a miron odpovidal pred desatou nebo tak neco :P.

Naproti bylo neco jako void-Qxxx-J10xx-KQxxx. Pospichalova uplne nesmyslne rekla 4 - a mne se s touhle kartou zdalo, ze 5 bude dobra hlaska, protoze pokud ma partner ostry pikovy drzeni (napr. A10xx, ne KQx), porad tam muze byt slem - a on si moji kratkost vypocita... nechtelo se mi riskovat flek proti desetifitu.

Kazdopadne se taky spis priklanim k tomu pasu... do 3NT nevidim, kde budem delat zdvihy - 3 pikovy, karovej a srdcovej - proti prazdny ruce muzu i spadnout, proti slabejm kartam splnim jen zridka (idealni rozloha).

Pokud partner se svoji pikovou kratkosti nebude mit reopen, 3NT budou spis na haluz nez na cokoliv jinyho - klidne muzem mit 26-27 bodu a stejne zhucet. (Dej partnerovi KQ v trefech a K v srdcich, souper vynese od svyho AJ10xxx v karech a je cas udelat detem papa :)).

Asi bych zapasoval a doufal, ze partner ma bud 5list na reopnuti nebo par bodu a singl pik na reopen kontra, ktery s radosti pasnu :).

Ale je fakt, ze je to strasne tesne rozhodnuti...
0

#5 User is offline   fraba 

• PipPipPip

Posted 2006-June-09, 05:47

tak napriklad s kartou kterou jsi uvedl jsou 3BT dost pravdepodobnym zavazkem, skoro bych si troufnul rict, ze je splnim. To ze nekdo rekl 4, cimz te nepochybne vykouril s tim se neda bojovat, predpokladal jsem ze hraju s "normalnima" lidma..., po pasu reknu s uvedenym listem STAY a skoncim ve 3BT, coz bude dobry zavazek.

Jeste jednou opakuji: Partner NEBUDE mit reopen s listem, se kterym splnime hru. Pokud reopne muj pas (ktery je v teto pozici kriminalni) asi pujde slem....Na druhou stranu i po 4 se da prijit na to, ze jim to mas fleknout. Pokud ma partner tri az 4-list mel by v nich mit tak 1,5 zdvihu, coz je ti do utoku na...Pak ma asi kratkou jinou barvy, treba srdce, coz zpusobuje nedostatek zdvihu na 5 stupen. Navic asi nemame (nebo spis nemusime mit) extra velky fit, takze to nevychazi...Ale to uz je samozrejme jina vec...mozna bych taky predrazil, nevim, pas je s tvym listem spatny a na kontra to taky neni. OStatne muzes to poslat Fortovi do drazebni souteze. Spekulace je myslet si s tim silnym listem, ze maji souperi jinou barvu k vypracovani. Mozne to je, ale pak vy tam mate jinou mans, 5 nebo 4. Otazka netrefeni cele hry je samozrejme smolna, nic mene kvuli tomu nemuzes chtit pasovat. S listem ktery jsi uvedl v 90% splnis 3BT, kam po nabidce 2BT dojdes...Myslel jsem ze to je ucel bridze, dojit do pravdepodobneho zavazku.

S uvedenym listem reopen nedam!!!!!
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users