Reknu 2BT, mam pro to nekolik duvodu.
1. kdyz bych dal kontra, partner pomoci Lebensohla obsadi bezy a ja stejne pak reknu 3BT do prazdna, coz se mi nelibi a stejne z nej nic nevymacknu a on nebude vedet jestli ma opravit do sve dlouhe barvy.
2. Skoro jiste ma partner aspon 5-list v nejake barve, pokud to budou srdce, tak po TRF skocim na 4
♥. Pokud to bude levna, pak s nejakejma bodama - cca 6-8FB rekne 3BT, coz vlastne chci
3. po blocich by 2BT nemeli byt 15-17, spise o neco silnejsi, aspon 16-18(19), coz je zhruba to co mam. P. Hebak dokonce hraje v techto pozicich 17-19(20). Neni to spatne, casto to rikam v rozmezi 15 s dobrym 5-listem az 19 spatnych. Jak je videt z prilozeneho i na 20 se to da pouzit. Myslim, ze by tato hlaska mela byt dost pruzna. S takovym listem nemuzete ocekavat, ze partner reopne. Jina pozice nastava mate-li kratkost v druhe drahe, tam muzete ocekavat delku u partnera a tim padem i u druheho obrance a velkou pravdepodobnost, ze mans tam nebude ani na 26-27 FB. Tady jste v zasade pripraveni na libovolnou delku partnera - mate tedy zajisteny (skoro) fit v jine barve a slusnou sanci na hru, proto by se melo drazit- mate napojeni do zbylych barev.
O slemu skutecne neuvazuji, musel by me k nemu vyzvat partner, pak by mel mozna sanci, kdyz bude mit dost bodu, proc ne. Radsi vsak zustanu nohama na zemi.
Co bylo naproti??? Vy teda umite ponocovat 1:42 a 2:47 rano, to i ja jsem uz spal a to nechodim do prace